Mămăligă la cuptor (I)
Rețetă tradițională din România
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g mălai, 50 g unt, sare, piper, 30 g parmezan ras, ulei fin, 100 g felii subțiri de salam, 150 g cașcaval, 3 fire de salvie.
Mod de preparare: Se pune pe foc 1 l de apă împreună cu untul, sarea și piperul. Se toarnă mălaiul "în ploaie", amestecând întruna, până ce începe să fiarbă și se îngroașă. Se încorporează parmezanul și se ia oala de pe foc.
Se unge o formă (vas de Jena, nu prea adânc) și se toarnă mămăliga în ea.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc feliile de salam, care se așează apoi pe mămăligă. Se taie cașcavalul felii subțiri și se împrăștie pe mămăligă.
Se bagă vasul în cuptorul încins și se lasă până ce se rumenește mămăliga și se topește cașcavalul.
Înainte de a o servi, se presară cu frunze de salvie, rumenite și ele puțin în tigaie.
|