Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g malai, sare, 3 dovlecei, 60 g rosii uscate conservate in ulei, 1 legatura busuioc, 2 linguri ulei, piper, 50 g masline negre taiate felii, 20 g unt.
Mod de preparare: Se fierbe malaiul circa 20 de minute in apa cu sare (la foc mic).
Se spala dovleceii, se curata si se taie bucati. Rosiile se scurg si se taie marunt. Busuiocul spalat si zvantat se taie cu foarfeca.
Se intinde mamaliga intr-un strat cu grosimea de 1 cm pe o tava udata cu apa rece si se lasa sa se raceasca.
Dovleceii se prajesc la foc iute in uleiul incins, se condimenteaza, dupa care se dunstuiesc - cu capac - inca aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile, maslinele si busuiocul si se mai gusta o data de sare si piper.
Se taie mamaliga (dreptunghiuri sau triunghiuri), se rumeneste pe ambele parti in untul incins si se serveste cu mancarica de dovlecei.
|