Mâncare cu pastramă de oaie și fasole albă
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g pastrama de oaie, 700 g fasole alba, 4 rosii, 3 ardei grasi, doua cepe, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, oregano, ardei iute.
Mod de preparare: Fasolea se curata de ate si se taie in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga fasolea si putina sare.
Cand este fiarta se scoate din apa, se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga de apa.
Ardeii grasi se curata de seminte si se taie in cubulete. Rosiile se curata de pielita si se dau pe razatoare.
Se pune ulei la incins intr-o cratita, se adauga cepele tocate marunt si se calesc pana cand incep sa fie sticloase.
Se adauga ardeii, rosiile si se lasa sa fiarba timp de zece minute. Se pun apoi fasolea, piperul si pastrama de oaie taiata in felii.
Se lasa sa fiarba pana cand legumele si carnea sunt gata, se indeparteaza cratita de pe foc si se acopera cu un capac. Se serveste calda, presarata cu oregano tocat.
Se poate adauga si un ardei iute tocat.
|