Mâncare de dovlecei cu pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 piepturi de pui, 2 dovlecei, 1 vânătă, 2 ardei grași, 1 ceapă, 500 g ciuperci, 250 g roșii cherry galbene, 300 ml vin alb, 2 căței de usturoi, boia iute, pudră de scorțișoară, ghimbir ras, sare, piper, ulei de măsline, busuioc.
Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se dezosează și se taie în bucăți mai mici. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiță, se pun bucățile de pui și se prăjesc. Se scot cu o spumieră și se țin la cald. Peste uleiul din cratiță se toarnă încă două linguri de ulei și se lasă să se încingă.
Se pun feliile de dovlecei și cele de vânătă, prăjindu-le cât să se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate în felii mai groase, un sfert de cană de apă și se lasă la prăjit.
Când sosul format în cratiță a scăzut, se adaugă ardeii și ceapa tăiate în cubulețe, usturoiul tăiat în felii, sarea, piperul și un sfert de linguriță de ghimbir ras. Se călesc timp de zece minute, se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți, un vârf de cuțit de pudră de scorțișoară și boiaua iute.
Se toarnă vinul, se pun bucățile de pui, busuiocul tocat și se fierb încă zece minute.
Mâncarea se servește imediat, schimbându-și complet gustul, dacă este reîncălzită.
|