Mâncare de ficăței cu broccoli
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ficăței de pui, 1 kg broccoli, 1 fir de praz, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, 2 ardei capia roșii, 2 ardei capia verzi, 2 roșii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, mălai, murături.
Mod de preparare: Broccoli se spală, se rupe în buchețele și se pune la fiert în apă cu puțină sare. Se scoate din apă și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Ficățeii se spală, se scurg de apă și se pun la prăjit în ulei încins. Când sunt gata, se condimentează, se amestecă și se scot din cratiță.
În uleiul rămas, se prăjesc ceapa, prazul și usturoiul tăiate mărunt.
Când legumele au devenit sticloase, se presară ardeii capia roșii și verzi tăiați în cubulețe, sarea și piperul. Se prăjesc timp de 5-10 min., se adaugă roșiile curățate de pieliță și date pe răzătoare.
Se lasă la fiert timp de 5 min., se pun ficățeii și broccoli, se amestecă și se prăjește totul încă 10 min.
Se presară verdeață tocată, se amestecă și se oprește focul.
Se servesc imediat cu mămăligă sau cu murături.
|