Mâncare de mazăre (I)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg mazăre, 150-200 ml suc de roșii, 20-25 g făină, 30 g ulei, 50-100 ml smântână, 1 linguriță cu vîrf de ceapă rasă, pătrunjel, mărar, sare.
Mod de preparare: Într-o cratiță, ceapa se călește un minut în ulei și se stinge cu 200 ml apă. Se adaugă 1/2 linguriță sare și se lasă să fiarbă cca 30 min. După ce a fiert, se freacă făina cu sucul de roșii, adăugat câte puțin, ca să nu se formeze cocoloașe și se amestecă cu mazăre, lăsând să fiarbă în câteva clocote ca să se lege sosul. Cratița se ia de pe foc și se drege cât este fierbinte, cu smântâna bătută bine, potrivindu-se și gustul cu sare.
|