Mâncare de orez și pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 piepturi de pui, 250 g orez, 150 g morcovi, 250 g ciuperci, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 200 g ananas din compot, 1 lingură ghimbir murat, praf de curry, un praf scortișoară, ulei de măsline, sare, piper, stafide albe.
Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, apoi se fierbe și se pune într-o strecurătoare.
Piepturile de pui se spală, se dezosează și se taie în cubulețe. Morcovii se spală și se fierb în apă clocotită, în care s-a adăugat puțină sare.
Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se taie în felii subțiri. Ardeii se curăță de semințe și se taie în bucăți mai mari sau rondele.
Într-o cratiță, se încing patru linguri de ulei de măsline, se adaugă carnea de pui, ardeii grași, ciupercile și morcovii. Se călește totul timp de 7 min. la foc iute, apoi se adaugă orezul și ghimbirul.
Se condimentează cu praf de curry, scorțișoară, sare și piper. Ananasul se taie în cuburi și se adaugă peste legume.
Se prăjește totul încă 5 minute și se oprește focul. Se acoperă cu un capac și se lasă 10 minute să se îmbine aromele.
Pentru un plus de gust, se pot adăuga stafide albe.
|