Mâncare de roșii cu carne
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300-400 g carne, 1 ceapă, 80-100 ml untdelemn, 25 g făină, 1/4 l suc de roșii, 7-8 roșii mici, pătrunjel, țelină (frunze), sare.
Mod de preparare: Carnea se prăjește cu ceapa și untdelemnul. După aceea, se freacă făina cu sucul de roșii, adăugat câte puțin, ca să nu formeze cocoloașe și se toarnă peste carne, completând cu apă, atât cât să cuprindă bucățile de carne. Se lasă să fiarbă câteva clocote, ca să se lege sosul, apoi se potrivește gustul cu sare, se adaugă o frunză de țelină și roșile întregi. Mâncarea se ține la cuptor 15 minute, ca să fiarbă roșiile și să se ridice untdelemnul. Facultativ, se pune în sos o linguriță de zahăr și se mai adaugă puțină sare, dacă mai este nevoie. Se servește proaspătă cu pătrunjel tăiat mărunt.
|