Mâncare de țelină cu ciuperci
Rețetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 3 teline mari, 5-6 ciuperci, 1 ceapa, 1 lingura faina, 2 linguri ulei, 1 pahar vin, 1/2 pahar apa, sare, piper, putin cimbru.
Mod de preparare: Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg de apa. Ciupercile curatate si taiate felii se inabusa in putin unt sau ulei. Se prepara intr-o cratita urmatorul sos: se rumeneste usor ceapa taiata marunt in unt sau ulei. Se adauga faina si se lasa sa se ingalbeneasca putin, apoi se stinge cu vinul si 1 pahar apa. Se adauga telina si ciupercile, se potriveste de sare si piper, se presara cu putin cimbru si se lasa sa fiarba acoperit la foc foarte mic pina scade bine.
|