Mâncare de varză cu carne
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 varză, 600 g carne de porc, 1 lingură untură, 1 lingură făină, 3 linguri smântână, 1 ceapă, mărar, cimbru, sare.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt, împreună cu carnea tăiată în bucăți se înăbușă într-o lingură de untură, adaugând câte puțină apă călduță. Când carnea a fiert mai mult decât pe jumătate, se adaugă varza tăiată și opărită, sarea necesară, roșiile tăiate în bucăți, se adaugă mărar și cimbru după gust și atâta apă caldă câtă să se acopere. Se fierbe la foc încet. Când toate sunt fierte și apa este potrivit de scăzută, se adaugă făina desfăcută în puțină sare. Se mai lasă 10-15 minute și se ia vasul de pe foc.
|