Mâncare de vinete cu mentă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 dovlecei, 2 vinete, 1 bucată fenicul, 1 lămâie, 5 cm rădăcină de ghimbir, ulei de măsline, un praf de nucșoară, mentă proaspătă și uscată, 50 g semințe de susan, sare, piper, 300 ml iaurt, 3 căței de usturoi.
Mod de preparare: Vinetele și dovleceii se spală, se șterg de apă și se taie în cuburi sau în felii mai groase. Se presară sare, se amestecă și se pun într-o strecurătoare.
Bucata de fenicul se spală și se taie în cubulețe. Se încinge puțin ulei de măsline într-o cratiță, se adaugă feniculul și se călește 2 min.
Se adaugă cuburile sau feliile de vinete și dovlecei, se călesc 5 min. și se iau de pe foc.
Se adaugă o cană de apă, se pun din nou pe foc și se lasă să scadă apa, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
Se presară o jumătate din cantitatea de semințe de susan, pudra de nușcoară, menta uscată, sarea și piperul după gust.
Se unge o tavă cu ulei, se toarnă compoziția, se introduce în cuptor și se ține circa 20 min.
Se servește fierbinte sau rece, alături de un sos din iaurt, usturoi și mentă proaspătă tocată.
|