Mâncare de vinete cu pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 piepturi de pui mai mari, 2 vinete, 1 dovlecel, 1 morcov, 2 cepe, usturoi, 250 g roșii cherry, 200 g fasole verde, pudră de curry, sare, piper, pătrunjel, ulei de măsline, 1 grepfruit alb, ghimbir ras, felii de pâine.
Mod de preparare: Cepele și doi căței de usturoi se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt. Se încing două linguri de ulei într-o cratiță, se pun cepele, usturoiul și se călesc până când devin sticloase.
Se adaugă piepturile de pui tăiate în cubulețe, fasolea verde și morcovul fiert tăiat mărunt, sarea, piperul și se lasă la prăjit 10 min. Se scoate amestecul, se pune într-un castron și se acoperă cu o farfurie.
Vinetele și dovlecelul se spală, se taie în cuburi și se pun la prăjit în patru linguri de ulei.
Se lasă să se prăjească până când capătă o culoare maronie, se pun amestecul din castron, o linguriță de ghimbir ras, roșiile cherry întregi, o jumătate de linguriță de pudră de curry și sucul de grepfruit.
Se amestecă, se mai prăjesc timp de 10 min., se oprește focul și se adaugă verdeața tocată.
Se servește cu felii de pâine unse cu ulei și frecate cu usturoi pisat.
|