Mâncare în straturi
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 varză de 2 kg, 1 kg carne tocată amestec de vită și porc, 3 cepe, 4 cartofi tăiați rondele, 5 ouă fierte și tăiate felii, 4 ouă crude, ulei.
Mod de preparare: Tai varza fideluță, o freci cu sare și o călești întâi în ulei. Apoi torni apă și o lași să fiarbă. Când s-a înmuiat varza îi adaugi sare, piper și tragi cratița de pe foc.
Cureți o ceapă, o tai mărunt și o călești în ulei. Apoi, în tigaie adaugi carnea tocată, amesteci și lași pe foc până ce carnea își schimbă culoarea. Ungi cu ulei vasul în care vei coace la cuptor musacaua, așezi un strat de varză, unul de carne, unul de rondele de ceapă, unul de ouă fierte, unul de rondele de cartofi, iar ultimul strat să fie de varză.
Dai tava la cuptor pentru 15-20 minute. După acest timp scoți vasul și torni peste mâncare cele 4 ouă bătute bine și dai din nou la cuptor. E foarte bună cu smântână, atât caldă cât și rece.
|