Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez și carne
Rețetă tradițională din China
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 200 g orez, 400 g carne bucăți, 2 linguri sos de soia, 1 lingură ceapă verde, o doză de 227 muguri de bambus, 15 roșii mici, 3 căței usturoi, 100 ml supă de legume, 4 linguri sos asiatic iute, o lingură pastă roșie de curry.
Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în apă sărată.
Se taie carnea cuburi, ceapa se toacă și se pune la călit cu o lingură sos de soia și mugurii de bambus.
Se spală roșiile și se taie cuburi. Se toacă mărunt usturoiul. Se pun toate împreună cu carnea la călit. Se adaugă supa de legume și sosul asiatic iute. Se lasă să scadă zeama. Se amestecă în compoziția de carne pasta de curry.
Se servește cu orezul.
|