Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare rece din pește cu măsline
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg pește, 4 cepe mari, 1 1/2 pahar ulei, 2-3 foi de dafin, 15-20 măsline, 10 boabe de piper, 3-4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1-2 bucăți de zahăr (1/2 linguriță), 1 lingură de mărar tocat, sare, făină.

Mod de preparare: E preferabil să se folosească pește mare, fără oase, cum este somnul. Cînd se pregătește mîncarea cu șalău, știucă, crap, peștii se fierb pe jumătate în apă clocotită și sărată, se despică în două, se scot oasele, se taie în bucăți potrivite și se sărează. În celelalte cazuri, peștele curățat, spălat, tăiat în bucăți potrivite se sărează, iar după 10 minute se usucă pe un șervet. Bucățile de pește trecute prin făină se prăjesc bine în ulei. În același timp, ceapa tăiată pe răzătoarea mare, clătită bine cu apă rece și scursă de apă se călește în ulei, pînă capătă o culoare aurie. Cînd ceapa este moale, se trece prin sită, apoi se amestecă cu vinul, bulionul, foile de dafin, măslinele, piperul. Se potrivește la gust cu sarea necesară și zahăr. Se așează bucățile de pește, printre ele feliile de lămîie, mărarul tocat, și se dă la cuptor, să scadă sosul, la foc potrivit.
La servit, se toarnă sosul peste bucățile de pește, se garnisesc cu măslinele și lămîia tăiată felii (fără coajă și sîmburi).





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.