Mâncărică de castraveți cu carne de porc
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g carne de porc (mai puțin grasă), castraveți murați în saramură (nu în oțet), 3-4 cepe,opțional 2-3 linguri de zarzavat (roșii, ardei, verdeață), 1 lingură bulion, 1 lingură făină, 1 legătură verdeață.
Mod de preparare: Pui la desărat de cu seară castraveții tăiați rondele, nu foarte grosuțe. A doua zi tai carnea în bucăți potrivite și o rumenești ușor. Călești ceapa tăiată peștișori, adaugi carnea, două căni de apă și castraveții desărați și lași să fiarbă, dar amesteci din când în când. La sfârșit, când mâncarea e aproape gata, adaugi făina amestecată cu bulionul și mai dai în câteva clocote. Dacă ai, adaugi și 2-3 linguri de zarzavat de la borcan (roșii, ardei, verdeață). Presari mărarul și pătrunjelul după ce oprești focul.
|