Mâncărică de varză acră și pere sau mere
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g varză acră tocată fideluță, 8 cartofi de mărime potrivită, 2 cepe, 2-3 linguri ulei, 100 g costiță afumată, 300 g carne de porc, 500 ml vin alb, 3 pere sau mere, sare, piper, o cană de supă (de carne sau de legume).
Mod de preparare: Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se toacă, costița se taie cubulețe, carnea de asemenea se taie cubulețe. Toate acestea se călesc într-o oală în uleiul încins, se adaugă varza, se condimentează și se toarnă vinul. Se lasă la fiert (la foc mediu) cu capac timp de 30 de minute. Merele sau perele se curăță de coajă și se taie în optimi. Se adaugă în mâncărică, se toarnă și cănița de supă și se mai fierbe 15 minute.
|