Mâncărică de varză albă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 700 g varza, 250 g morcovi, 250 g cartofi (nesfaramiciosi), 2 radacini de patrunjel (circa 40 g), 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), 1 l lapte, 30 g faina, 40 g unt, 1/2 legatura marar verde, sare, piper macinat proaspat.
Mod de preparare: Se curata varza, se indeparteaza cotorul si se taie frunzele fasii late de circa 2 cm. Se curata si celelalte legume si se taie: morcovii stifturi, cartofii cubulete si patrunjelul rondele. Se da in clocot zeama de legume, se introduce zarzavatul si se fierbe aproximativ 5 minute, dupa care se incorporeaza laptele batut bine cu faina si apoi untul si se lasa sa fiarba inca 4 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga mararul, spalat si tocat marunt, sare si piper si se serveste cu paine de casa (taraneasca) unsa cu unt si presarata cu marar verde.
|