Margarete cu brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 felii franzelă de 2 cm grosime (circa 200 g), 200 ml lapte, 4 ouă, 50 g cașcaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smântână.
Mod de preparare: Feliile de franzelă, așezate într-o cratiță, se stropesc cu tot laptele puțin călduț, întorcându-se pe ambele părți până când îl absorb; apoi se pun într-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn. Se face câte un cuib în mijlocul fiecărei felii (apăsând cu dosul unei linguri), în care se sparge câte un ou; se presară cu parmezan și se pun bucățele de unt pe fiecare felie. Vasul se introduce în cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute înainte de servire, ca să se coaguleze ouăle și să se rumenească puțin deasupra. Când se scot din cuptor, se împarte smântână pe fiecare felie. Se servesc fierbinți ca prim fel.
|