Marinată de crap (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 2 kg crap, 1 pahar ulei, 2-3 cepe, usturoi, 1/2 kg roșii, sare, piper, oțet, făină, boia, foi de dafin, ienibahar.
Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală, se taie bucăți și se lasă să stea 1/2 oră cu sare. Se zvîntă într-un șervet curat, se tăvălește prin făină amestecată cu boia de ardei și se prăjește în ulei încins.
Se rade ceapa, se amestecă cu făină și sare, 1-2 căpățîni de usturoi tăiat felii, bulion sau roșii, se toarnă deasupra ulei rece și se înăbușă, fără să se prăjească, picurînd din timp în timp oțet. Se potrivește de acru, adăugîndu-se apa necesara, piperul, foile de dafin, ienibaharul și se lasă să fiarbă bine.
După ce a fiert, se adaugă bucățile de pește prăjit, lăsîndu-se să mai clocotească.
Se servește rece, cu felii de lămîie.
|