Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Marmeladă de dovleac
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 8

Ingrediente: 1,5 kg dovleac, 3 portocale, 100 ml apă, 3 batoane de vanilie, 900 g zahăr (dacă se poate, zahăr special pentru dulceață).

Mod de preparare: Se curăță dovleacul de coajă și se taie cubulețe de circa 1,5 cm. Se spală portocalele, se șterg și se cojesc. Cojile se taie știfturi subțiri, se lasă 1 min. în apă clocotită, apoi se scurg.

Se storc portocalele și se taie batoanele de vanilie în câte 3-4 bucăți fiecare (după ce au fost despicate pe lung, ca să iasă aroma).

Se pune zahărul într-o cratiță cu fundul gros, se toarnă deasupra apa și sucul de portocală și se lasă să fiarbă la foc mic până ce se îngroașă ca un sirop.

Se introduc cubulețele de dovleac, vanilia și coaja de portocală și se lasă să fiarbă până ce dovleacul devine sticlos. Din când în când, se ia spuma.

Se pun în borcane bostanul, vanilia și coaja de portocală, se lasă siropul să mai fiarbă circa 5 min., după care se toarnă în borcane.

Se închid cu capac, se răstoarnă cu gura-n jos și se lasă să se răcească bine.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.