Mazăre cu carne de vită
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri, 3 linguri sos de soia, 3 linguri ulei, 200 g mazare verde proaspata, 1 1/2 lingurita zeamil, 1/2 ceasca zeama concentrata de carne (de vita), inca o lingurita sos de soia, 1/4 lingurita susan.
Mod de preparare: Se pune carnea intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si se inclina tigaia in asa fel incat sa se unga cu ulei si marginile. Se prajesc carnea si mazarea circa 2 minute la foc iute, amestecand intruna, pana ce carnea isi schimba culoarea. Se dizolva zeamilul in putina zeama de carne (Knorr+apa) si apoi se toarna in tigaie si mazarea, impreuna cu zeama de carne ramasa, cu restul de sos de soia si cu semintele de susan. Se pune mancarea pe foc si se lasa sa se ingroase sosul, amestecand mereu. Se serveste fierbinte, cu o garnitura de orez fiert.
|