Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Medalioane de căprioară cu prune uscate și piure de cartofi

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 medalioane de caprioara a 75 g, sare, piper, 1 ligura de ulei vegetal, 1 ceapa rosie tocata, 150 ml supa de vita, 150 ml vin rosu, 3 linguri jeleu de coacaze, 100 g prune uscata si ceva mai carnoase,2 linguri de faina, 2 linguri coniac, 900 gr. cartofi, 1/2 lingurita de pasta de usturoi, 2 linguri de branza proaspa si cu grasime putzina sau iaurt cu grasime putzina, 4 linguri de patrujel verde tocat.

Mod de preparare: Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea impreuna cu ceapa se prajesc la foc puternic timp de 2 minute. Se reduce focul, se adauga supa si vinul. Mai apoi se pun prunele si jeleul de coacaze si se amesteca pana cand jeleul s-a facut lichid. Se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute. Intre timp se pregateste piureul. Se pun cartofii intr-o oala si se acopera cu apa, apoi se lasa sa fiarba. Se strecoara de apa. Se fac cartofii pure, se adauga pasta de usturoi, iaurtul sau branza si patrunjelul verde. Se amesteca totul bine si se condimenteaza. Se scot medalioanele si se pun undeva la cald. Faina impreuna cu coniacul se amesteca si se pune peste sosul din tigaie. Se amesteca incontinuu in timp ce fierbe pana cand sosul s-a ingrosat. Daca e nevoie se mai condimenteaza. Carnea se serveste langa piure de cartofi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.