Medalioane de vinete cu roșii și mozzarela sau cașcaval
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 vinete frumoase, 4 rosii, 4 catei de usturoi, o ceapa, doi bulgari de mozzarela sau 500 g cascaval moale, o lingurita de nucsoara rasa, 5 linguri de untdelemn de masline, sare, piper, 2 fire de tarhon verde sau uscat.
Mod de preparare: Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Se toaca in bucati mai mari. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita cu fundul drept, se pune untdelemnul la incins si se calesc ceapa si usturoiul pana devin sticloase. Adaugati rosiile tocate si tarhonul tocat sau faramitat, puneti sare, piper si lasati sa mijoteasca 15 minute.
Porniti cuptorul. Intre timp, spalati vinetele si stergeti-le cu un stergar. Taiati-le in felii regulate (cam de 1,5 cm grosime). Ungeti-le cu untdelemn de masline pe ambele parti. Bagati-le la cuptor pe un gratar antiadeziv (tava de teflon) si lasati-le sa se rumeneasca 5 minute pe ambele parti. Puneti pe fiecare felie de vanata o felie de Mozzarella sau cascaval, iar deasupra puneti tocatura de rosii. Bagati-le din nou la cuptor 5 minute.
Cand le serviti, presarati-le cu nucsoara rasa.
|