Melci cu pepene galben și sos
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 500 g melci în cochilie, 1 pepene galben, 75 g unt, 3 ardei capia, 3 roșii galbene, un fir de praz, 2 linguri muștar picant, pătrunjel, 100 ml smîntînă, cuișoare, scorțișoară, sare, piper, ulei de măsline, salată verde, o lămîie, 300 ml vin alb.
Mod de preparare: Melcii se curăță cu o perie, se spală și se pun într-un castron. Se toacă o jumătate de legătură de pătrunjel și se omogenizează cu untul.
Se pun melcii într-o oală, se adaugă 300 ml vin alb și sucul de la o jumătate de lămîie. Se fierb melcii șapte minute, se scot și se lasă să se răcească. Se umplu cochiliile cu untul amestecat cu pătrunjel, sare și piper.
Se pun într-o tavă și se introduc la cuptor pentru zece minute la foc mediu.
Ardeii se curăță de semințe, se toacă mărunt și se pun într-un blender. Se adaugă o lingură de muștar, 50 ml smîntînă, sare și piper. Se mixează și amestecul se pune la rece.
Roșiile se curăță, se toacă mărunt și se pun în blender împreună cu smîntînă și muștarul rămas, sarea, piperul, apoi se mixează.
Se introduce și acest sos la rece, apoi se servește alături de salata verde, melcii calzi și feliile de pepene.
Se servesc presărați cu pudră de cuișoare și scorțișoară.
|