Melcișori cu mere
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Aluat: 150 g iaurt, 60 ml ulei, 70 g zahar, 300 g faina, 1 pachet praf de copt, coaja de la o 1 lamiie.
Umplutura: 400 g mere curatate, 1 lamiie - sucul si coaja, 30 g zahar, 40 g srafide, 75 g migdale sau nici zdrobite.
Mod de preparare: Merele curatate se taie marunt si se pun la fiert cu sucul de lamiie si zaharul cca. 5 min.dupa care se adaoga stafidele si migdalele sau nucile zdrobite si coaja de lamiie dupa care totul se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si din toate ingredientele se framinta un aluat care se intinde sub forma de dreptunghi cu dimensiunile de cca. 30/35 cm.Se aseaza umplutura si se ruleaza precum o rulada. Se taie din aceasta rulada felii de ca. 2 cm latime si se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie pargament.Intre melcisorii asezati pe tava se lasa distanta mai mare, deoarece la coacere ei isi maresc volumul. Acestia se ung dupa preferinta cu lapte, cu ou, cu marmelada incalzita si se presara dupa preferinta cu zahar tos, nuca-migdale macinate sau fulgi de cocos. Sau dupa coacere se amesteca suc de lamiie cu zahar, se ung melcisorii si se lasa sa se usuce. Totul se coace in cuptorul preincalzit cca.20-25 min. la o temperatura de 200C°.
|