Mere umplute cu arpacaș și fructe uscate
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 100 g arpacaș, 4 mere (circa 700 g), 20 g margarină, zeama de la 1/2 lămîie, 100 g caise uscate, 50 g prune uscate, 50 ml apă, 2 linguri fistic, 2 linguri miere, 2 linguri nuci.
Mod de preparare: Se fierbe arpacașul circa o oră în apă multă, se scurge și se pune deoparte.
Se spala merele, se taie căpăcelul, se scobesc cu grijă, iar miezul se taie cubulețe, se călește în margarină și se stinge cu zeama de lămîie.
Caisele, prunele și nucile tăiate mărunt se încorporează, împreună cu apa, în miezul de mere și se lasă să fiarbă încet aproximativ 10 min.
Se adaugă și arpacașul fiert, se amestecă bine și se umplu merele. Se ung de jur împrejur cu miere și se coc circa 15 min. în cuptorul încins la 170 grade C.
|