Midii cu legume
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 450 g midii, 2 morcovi, 300 g fasole verde, 500 g broccoli, 100 g boabe de porumb, 3 cartofi, 2 ardei capia roșii, 1 ceapă, usturoi, 1 frunză de dafin, oțet balsamic, oregano uscat, 250 ml vin alb, inele de calamari.
Mod de preparare: Midiile se decongelează și se scurg de apă. Într-o oală, se pun la fiert vinul alb, frunza de dafin, sarea, piperul și un litru de apă.
Cînd a început să clocotească, se pun midiile, o lingură de oțet balsamic și o linguriță de oregano. Se fierb 10-15 minute, se scot și se pun într-o strecurătoare.
Broccoli, morcovii și fasolea verde se spală, se taie în bucăți mai mici și se fierb in apă cu sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în cuburi.
Ceapa și doi căței de usturoi se curăță de foi, se toacă în cubulețe și se pun la călit in ulei încins.
Se adaugă ardeii capia tăiați mărunt, se călesc încă cinci minute, se adaugă legumele fierte și boabele de porumb.
Se prăjesc timp de zece minute, se adaugă midiile, verdeața tocată, sarea și piperul. Se amestecă, se oprește focul și se servesc imediat.
Se mai pot adăuga inele de calamar fierte în prealabil.
|