Midii cu legume picante
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g midii decorticate, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin alb, 2 dovlecei, 1 vînătă, 2 ardei grași roșii, 1 ardei gras verde, praz, 1 ardei iute, cimbru uscat, oțet balsamic, sare, piper, suc de lămîie, sos de soia.
Mod de preparare: Midiile se pun la fiert împreună cu jumătate din vinul alb, două căni de apă, sarea, piperul și o lingură de oțet balsamic. Cînd sînt fierte, se lasă într-o strecurătoare și se acoperă cu un capac.
Se curăță un fir de praz, se taie mărunt și se pune într-un castron.
Dovleceii și vînăta se spală, se taie în cubulețe și se așează într-un castron împreună cu ciupercile curățate de pieliță și tăiate felii.
Ardeii se curăță de semințe, se spală și se taie în cubulețe. Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă prazul și se călește pînă cînd devine sticlos.
Se pun ardeii, dovleceii și vînăta, se călesc timp de cîteva minute și se adaugă restul legumelor.
Se toarnă vinul rămas, se condimentează, se adaugă jumătate de cană de apă și se lasă să fiarbă. Se pun midiile, cimbrul și se mai fierbe încă cinci minute.
Se servesc fierbinți, stropite cu suc de lămîie sau sos de soia.
|