Midii cu pesto și cartofi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g cartofi, 450 g midii decorticate, 500 g broccoli, 4 căței de usturoi, 100 g unt, 300 ml vin alb demisec, 1 lămîie, 200 g cașcaval, sare, piper, 1 frunză de dafin, 5 boabe de piper, oțet balsamic, mărar, sos pesto, roșii cherry.
Mod de preparare: Într-o oală, se pun la fiert un litru de apă, vinul alb, boabele de piper, frunza de dafin și o linguriță de oțet balsamic.
Se adaugă midiile spălate și scurse de apă, se lasă la fiert timp de 10-15 minute, se scot și se pun într-o strecurătoare.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în jumătăți. Se fierb în apă cu sare, se scot și se așează într-un castron să se răcorească. Broccoli se spală, se rup în buchețele, se fierb în apă cu sare, se scurg și se pun alături de cartofi.
Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii, buchețelele de broccoli, midiile și feliile de usturoi.
Se presară cașcaval, se pun din loc în loc cubulețe de unt și restul de ingrediente. Se presară cașcaval ras și mărar tocat, se pune iar unt și se introduce tava în cuptor.
Se lasă în cuptor 15-20 de minute. Se scoate preparatul, servindu-se stropit cu suc de lămîie.
Se mai poate adăuga sos pesto și roșii cherry tăiate în jumătăți.
|