Midii cu piure de cartofi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cartofi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 roșii, 300 g midii, 50 g unt, ulei de măsline, 50 ml smîntînă, 250 ml vin alb, 1 lingură sos pesto de busuioc, busuioc verde, salată verde, sare, piper.
Mod de preparare: Cartofii se curăță de coajă, se fierb și se taie în cuburi. Într-o cratiță, se înfierbîntă două linguri cu ulei și untul. Se adaugă o ceapă tăiată rondele și rădăcina de pătrunjel tăiată în cubulețe.
Se călesc timp de cinci minute, se adaugă cuburile de cartofi, sare, piper și 500 ml apă. Se lasă la fiert timp de 20-30 de minute, se oprește focul și se mixează legumele.
Se adaugă smîntîna, se condimentează dacă este nevoie și se acoperă cratița cu un capac ca să stea cald.
Roșiile se curăță de pieliță, se taie în cubulețe și se pun intr-o cratiță. Se adaugă ceapa rămasă tocată mărunt, sare, piper și puțin ulei.
Se fierbe totul, se mixează și se adaugă verdeață tocată.
Midiile se fierb timp de cinci minute într-un vas în care se află vinul alb și 250 ml apă.
Se servesc cu sos pesto, salată verde și lipii cu busuioc.
|