Miel cu fasole verde
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g carne de miel, ulei de masline sau unt pentru prajit, 1 morcov mare, 2 cotoare de telina, o ceapa medie, o ramura de patrunjel sau rozmarin, 1 cana zeama de supa, 2 oua, zeama de la o lumatate de lamiie, 100 ml vin alb.
Garnitura: fasole verde, ulei pentru prajit, condimente, 100 g alune de padure (optional).
Mod de preparare: Carnea de miel se taie in bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline sau unt. Se adauga morcovii si telina taiate bucatele, ceapa solzisori si verdeata intreaga. Se pune si zeama de supa (de vita de preferat), se acopera si se fierbe 1 ora si jumatate.
Carnea se pune pe un platou mare rotund sau oval, la mijloc. Fasolea se pune pe linga miel, de jur-imprejur si deasupra se presara alunele prajite.
|