Miel cu verdețuri
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: O pulpa de miel de 1,5-2 kg., 1 kg. spanac, 1 kg. stevie, 20 fire ceapa verde, 1/2 l zeama de carne, sare, piper, marar verde, o jumatate de lamiie sau putin otet.
Mod de preparare: Se spala si se curata carnea de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca in ulei sau in unt. Separat, se alege spanacul si stevia (scotindu-i nervurile din mijloc), se spala foarte bine si se fierb cu apa clocotita pina se inmoaie. Se toaca ceapa, se rumeneste in grasime si se adauga spanacul si stevia scurse de apa. Se adauga aceste verdeturi peste carnea prajita, se pune zeama de carne, sare, piper, se potoleste focul si se lasa vasul acoperit sa fiarba pe flacara potrivita. Cind carnea este aproape gata, se pune mararul tocat si peste 5-7 minute se acreste cu zeama de lamiie sau cu putin otet.
|