Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mini-brioșe cu ciocolată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porții: 10

Ingrediente: 3 ouă, 150 g unt, 120 g zahăr, 300 g făină, 1 banană, 100 g cremă de ciocolată din comerț, 3 cuburi de ciocolată neagră, zahăr vanilinat, coaja rasă de la 1/2 portocală, lichior de ciocolată, praf de copt, esență de rom, sare, alune, mentă.

Mod de preparare: Două cuburi de ciocolată se taie în bucăți mici și se pun pe o farfurie. Într-un vas, se mixează untul cu zahărul tos și zahărul vanilinat pînă cînd totul devine ca o cremă.
Se adaugă crema și o lingură de lichior de ciocolată, coaja de portocală, esența de rom, un praf de sare și banana tăiată în felii sau în cubulețe.
Separat, se mixează ouăle pînă cînd își dublează volumul. Se toarnă peste compoziția de unt, se adaugă făina amestecată cu o linguriță de praf de copt și se mixează.
Se ung cu ulei forme de brioșe din hîrtie, se așează într-o tavă și se pune în fiecare formă compoziție cu o linguriță. În mijlocul fiecărei forme, se pune cîte un cubuleț de ciocolată și deasupra cîte o alună.
Se introduce tava în cuptorul încins și se coc timp de 20-25 de minute la foc mediu. Cînd sînt gata, se lasă să se răcească și deasupra se decorează cu grătar de ciocolată din cubul rămas.
În compoziție, mai putem adăuga mentă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.