Morcovi înveliți în aluat
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 legături de morcovi, sare, 75 g făină, 75 g mălai, 1/2 linguriță de praf de copt, 1/2 linguriță boia de ardei iute, 1 ou, 125 ml lapte, 3 linguri de ulei, 250 g brînză dulce de vacă, 125 g cremă de brînză cu verdeață, piper, 1/2 legătură verdeață (mărar, pătrunjel, etc), 500 g grăsime pentru prăjit.
Mod de preparare: Pregatiti morcovii, eventual sectionati-i. Fierbeti-i 8-10 minute in apa cu sare.
Amestecati faina, malaiul, praful de copt, sarea si boiaua. Bateti oul cu lapte si ulei si incorporati cu amestecul de faina. Bateti branza dulce de vaci, crema de branza, sarea si piperul. Spalati verdeata, curatati-o, tocati-o si adaugati-o in amestecul de mai sus.
Incingeti grasimea la 175ºC. Dupa ce s-au fiert, scurgeti morcovii. Dati-i prin aluatul obtinut si apoi prajiti-i 3-4 minute. Scurgeti-i pe un prosop de hartie si serviti-i alaturi de branza de vaci.
Aluatul va absorbi mai putina grasime daca puneti in tigaie putin otet si apoi prajiti morcovii pana se rumenesc. Surplusul de grasime se scurge apoi pe prosopul de hartie.
|