Morcovi la cuptor
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg morcovi, 4 portocale, 4 căței de usturoi, 75 g unt, 2 crenguțe de cimbru, 50 g semințe de dovleac crude, 2 linguri miere, 1 linguriță semințe de chimen, sare, piper.
Mod de preparare: Morcovii se curăță de coajă, se spală și se fierb în apă cu sare și puțin unt. Cînd sînt fierți, se scot cu o spumieră și se pun într-o strecurătoare.
Se lasă la răcit, se taie în felii mai groase sau jumătăți și se așază într-o tavă. Se presară semințele de dovleac și cele de chimen, sare și piper.
Din loc în loc se pun cubulețe de unt, se toarnă mierea peste toți morcovii și se presară cimbrul tocat.
Portocalele se spală și se taie în felii. O portocală se stoarce și sucul obținut se toarnă peste morcovi.
Feliile de portocală se pun peste morcovi și se presară usturoiul tăiat în felii.
Se introduce tava în cuptor și se ține 30-45 de minute, în funcție de cât de crocanți se doresc a fi morcovii.
Ca să nu aibă un gust pronunțat de usturoi, se pune usturoiul întreg, fără să fie curățat de foi.
|