Mousse de ciocolată Waldorf
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie, de bună calitate (minimum 70% conținut de cacao), 2 linguri unt înmuiat, 7 albușuri, la temperatura camerei, 40 g zahăr tos.
Mod de preparare: Se topește ciocolata împreună cu untul pe bain-marie. Se amestecă încet, până se omogenizează. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Între timp, se bat albușurile spumă tare cu zahărul. Cu o lingură de metal se încorporează treptat spuma de albușuri în ciocolata topită. Se amestecă încontinuu, până nu mai rămâne niciun strop de albuș (nu trebuie însă exagerat cu amestecatul). Se toarnă mousse-ul în 6 cupe și se ține la rece 5 ore. Se ornează cu fulgi de ciocolată sau cu nuci. Cei care nu se tem de numărul caloriilor pot adăuga și un moț de frișcă.
|