Musaca de cartofi și antricot
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 1 kg antricot, 1 kg cartofi, 1 kg ceapă, 150 g untură, ulei sau unt, 1 lingură bulion sau 1 pahar zeamă de roșii, o linguriță zahăr, sare, piper, 1 pahar apă.
Mod de preparare: Antricoatele (fără os) se bat cu ciocanul de lemn, până se subțiază foarte mult; se taie fiecare în două - trei bucăți, se sărează și se pune puțin piper. Cartofii curățați și spălați se taie în rotocol, de grosimea unui centimetru, iar ceapa în rotocoale foarte subțiri. Se așează într-o cratiță unsă cu puțină grăsime, un strat de cartofi; deasupra un strat de bucăți de carne iar peste ea un strat de ceapă. Se sărează ceapa și se procedează în continuare la fel, până se așeză totul având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi. Se pune grăsime, 1 pahar apă, se acoperă și se dă la cuptor. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă zeama de roșii sau bulionul subțiat cu 1 pahar apă și amestecat cu zahărul. Se mai lasă la cuptor până scade bine.
|