Musaca de varză
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg varză, 700 g carne tocată, 2 ouă, 50 g de orez, măghiran, pătrunjel verde, sare, piper, mărar, cimbru, 7-8 roșii mari, 2 gogoșari, smântână.
Mod de preparare: Varza se curăță și se taie fideluță. Se dă cu sare, se frământă și o lăsăm să se înmoaie. Între timp pregătim carnea: o amestecăm cu sare, piper, orezul ales și spălat, ouăle întregi, măghiran și pătrunjel verde tocat. Amestecăm bine. Într-o cratiță de tuci ceva mai mare așezăm crenguțele de cimbru și un strat de varză (pe care o stoarcem de apă), un praf de piper, mărar, un strat de felii de roșii și un strat de felii de gogoșar; apoi punem carnea uniform, alte straturi de roșii și gogoșari și al doilea strat de varză, praf de piper, mărar și ultimele straturi de felii de roșii și gogoșari. Adăugăm o ceașcă cu apă, acoperim cu capac și fierbem pe foc mic până ce varza este gata, după care dăm mâncarea la cuptor, fără capac, să scadă.
Se servește cu smântână.
|