Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Musaca grecească
Rețetă tradițională din Grecia

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 1 vînătă mare, sare, 500 g cartofi, 12 linguri ulei de măsline, piper, 2 linguri rozmarin tocat, 400 g roșii, 150 g ceapă, 2 căței de usturoi, 500 g carne tocată de vită, 1 lingură cimbru pisat, 7 ouă, 100 ml lapte.

Mod de preparare: Vînăta se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm, se sărează și se lasă să stea 20 de minute. Cartofii curățați se taie în felii rotunde, groase de 2-3 mm. Se unge o cratiță cu 2 linguri ulei, se tapetează cu feliile de cartofi, care se presară cu sare, piper și 1 lingură de rozmarin și se rumenesc în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 25 de minute. Roșiile se opăresc, se decojesc și se taie în rondele groase de 1/2 cm. Ceapa și usturoiul se curăță și se taie mărunt. Se încing 5 linguri de ulei într-o tigaie, se rumenește carnea ușor, amestecînd des, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc împreună. Se condimentează cu sare, piper, cimbru, se amestecă și se toarnă compoziția de carne peste cartofi. Vînăta se zvîntă bine și se prăjește în restul de ulei. Peste carne, se așează interpuse feliile de vînătă și de roșii. Se presară cu restul de rozmarin, sare și piper. Ouăle se bat cu laptele, se sărează, piperează și se toarnă peste musaca. Se lasă să se rumenească în cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.