Mușchi de porc cu cartofi
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 800 g mușchi de porc, 800 g cartofi noi, 500 g roșii, o legătură de mărar, ulei de floarea-soarelui, două linguri de boia dulce, sare, piper, o lingură de pudră de usturoi, o lămâie, castraveți murați.
Mod de preparare: Boiaua dulce se împarte în două. O parte se amestecă bine cu sare și piper într-un castron și cealaltă cu pudra de usturoi, sare și piper în alt castron.
Carnea de porc se spală, se taie în felii mai subțiri și se bat pe o parte cu ciocanul de șnițele. Se ung cu ulei, se presară amestecul din castron și se așază într-o tavă.
Se introduce tava în cuptor și se ține circa 30 de minute la foc mediu.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se așază într-un castron. Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă o lingură de sare și cartofii.
Se lasă să fiarbă zece minute la foc iute, se scot și, după ce s-au răcit, se taie în felii mai groase. Se trec prin amestecul de condimente și se prăjesc în ulei încins.
Roșiile se spală, se taie în felii și se presară mărar tocat amestecat cu sare, piper și suc de lămâie.
Roșiile se pot înlocui cu castraveți murați.
|