Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mușchi de vită cu piper și arpagic

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g mușchi de vită, 1 lingură boabe de piper negru, 1 linguriță boabe de coriandru, 1/2 linguriță sare marină, 1 foaie de dafin, 1 lingură unt, 250 g arpagic (sau cepe mici), 2-3 linguri miere, 3 crenguțe cimbru, 500 ml vin roșu sau zeamă de carne, piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Mușchiul de vită se spală, se zvântă. Se pun boabele de piper, coriandrul și sarea într-o piuliță și se pisează bine. Se freacă mușchiul de vită cu condimentele pisate, se pune într-o tigaie, se rumenește pe ambele părți în untul topit, apoi se așază într-o tavă, se pune deasupra foaia de dafin, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să se frigă în cuptorul încins, la foc potrivit, 40 de minute. Între timp, arpagicul se curăță și se prăjește în grăsimea din tigaie. Se adaugă mierea și cimbrul mărunțit și se lasă să se caramelizeze circa 5 minute. Se toarnă vinul roșu și se lasă să dea în clocot. Se condimentează sosul cu sare, piper. Se scoate carnea din cuptor și se mai lasă 5 minute în folie. Se taie apoi în felii groase de 3-4 cm și se servește cu sosul de arpagic.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.