Negresă cu nuci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: ridicată
Porții: 20
Ingrediente: 100 g unt, 2/3 ceasca zahar tos, 3/4 ceasca apa, 1/4 ceasca stafide, 2 cesti faina, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura cacao pudra, 1/2 ceasca nuca macinata, 1/4 ceasca bucatele de ciocolata, 20 jumatati de samburi de nuca (intregi).
Pentru glazura: 60 g unt, 3/4 ceasca zahar pudra, 1 lingura cacao pudra, 1-2 linguri lapte.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge o tava dreptunghiulara de 27 x 18 cm cu ulei si se tapeteaza pe fund si pe margini cu hartie de copt, care se unge si ea. Se pun pe foc, intr-o craticioara, untul, apa, zaharul si stafidele, se lasa circa 5 minute, amestecand intruna, ca sa se dizolve zaharul, si se iau de pe foc.
Intr-un castron se cern faina, praful de copt, praful de cacao si scortisoara, se adauga ciocolata, nuca macinata si samburii de nuca intregi si se face la mijloc o gropita in care se pune untul cu stafidele (luate de pe foc). Se amesteca bine, se toarna compozitia in tava, se da la cuptor si se coace 30 de minute. Se lasa sa se raceasca circa 20 de minute in tava, dupa care se rastoarna si se pune deoparte.
Pentru glazura: se freaca untul pana ce devine cremos, se adauga zaharul, praful de cacao si laptele, se amesteca bine si se intinde glazura peste prajitura rece.
Se taie romburi si se orneaza cu bucatele de nuca.
|