Ochiuri andaluze
Rețetă tradițională din Spania
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 6 oua, 3 vinete potrivite, 2 linguri faina, ulei de masline, sare, piper.
Pentru sosul de rosii: 800 g rosii curatate de pielita, 30 g ceapa tocata, o lingurita cimbru, un catel de usturoi, o lingurita zahar, o lingurita sare, piper macinat, 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: Opariti rosiile si curatati-le de pielita. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti la calit ceapa, pana se rumeneste putin. Adaugati rosiile taiate marunt si celelalte ingrediente. Lasati-le sa fiarba pana ce scad (intre 1/2 ora si o ora), amestecand din cand in cand. Durata fierberii variaza in functie de calitatea rosiilor: mai mult sau mai putin zemoase. Intre timp, spalati vinetele, zvantati-le si taiati-le rondele de 1 cm grosime. Presarati-le cu sare si lasati-le 1/2 ora sa zemuiasca. Stoarceti-le, tamponati-le cu un stergar si dati-le prin faina, iar apoi puneti-le la prajit in grasime incinsa. In cateva minute ele se patrund si se coloreaza. Scurgeti-le bine si tineti-le la cald pe hartie absorbanta. Mai adaugati putina sare si piper. Faceti ochiurile si asezati pe cele 6 farfurii rondele de vanata si deasupra cate un ochi. Alaturi, serviti sosul de rosii cald.
|