Ochiuri românești în cuib de parizer
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 felii de parizer de 4-5 mm grosime, 30 g unt sau untdelemn, 4 ouă. Pentru piure: 1/2 kg cartofi, 30 g unt, 2 linguri de lapte, 50 g cașcaval sau brînză telemea.
Mod de preparare: Feliile de parizer se prăjesc în unt sau în untdelemn numai pe o parte, fără să li se îndepărteze membrana; la căldură, aceasta se micșorează și feliile se vor strînge, ca niște cuiburi. În fiecare cuib, se pune cîte un ochi. Se pot servi ca atare sau așezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune într-un vas rezistent la foc uns puțin cu grăsime și tapetat cu făina sau pesmet, în care să încapă cuiburile de parizer, unele lîngă altele. Se presară cu cașcaval ras. Se dau la cuptor cu 6-7 minute înainte de servire.
|