Omletă cu ciuperci (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt sau 50 ml ulei, sare, piper, 100 g ciuperci, o ceapă de mărime mijlocie, mărar, pătrunjel, 50 g brânză de oi sau cașcaval ras.
Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt, se călește cu o lingură de ulei la foc mic, apoi se adaugă ciupercile bine spălate și tăiate felii subțiri, sare și piper după gust, lăsându-se să fiarbă, acoperit, până scade apa și se prăjesc ciupercile, se aromează cu mărar și pătrunjel, tocate mărunt și se acoperă cu capac. Într-o tigaie separată se face omleta normal preparată cu unt, dar se prăjește numai pe o parte, peste care se răstoarnă ciupercile preparate mai sus punându-se deasupra brânza sau cașcavalul ras și se dă la cuptor pentru 5 minute.
|