Omletă pizza (II)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g roșii, 1 cățel de usturoi, 1 legătură busuioc, 200 g salam, 150 g cașcaval de vacă (moale), 8 ouă, 90 g parmezan, piper, sare, 4 linguri ulei, busuioc pentru garnisit.
Mod de preparare: Se spală roșiile și se taie jumătate cubulețe și jumătate felii. Usturoiul, curățat, se toacă mărunt. 2/3 din salam se taie bucățele, restul, la fel ca și cașcavalul de vacă, se taie felii. Busuiocul, spălat și zvîntat, se taie mărunt.
Se bat ouăle, se încorporează busuiocul și parmezanul ras, se sărează și se piperează.
Se încinge uleiul și se prăjesc puțin bucățelele de salam și usturoiul. Se adaugă roșiile, pe urmă ouăle și se lasă circa 10 minute să se întărească. Se pun peste omletă feliile de salam și de cașcaval și se bagă la cuptor (încălzit la 200 grade C). Se coace omleta circa 5-8 minute, se scoate pe un platou, se taie bucăți și se presară cu frunzulițe de busuioc.
|