Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Omletă simplă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 8 ouă, 2 linguri lapte sau 1 lingură smîntînă, sare, unt.

Mod de preparare: Se bat ouăle, se pune laptele sau o lingură de smîntînă și sare. Ouăle se bat în ultimul moment și atît numai cît să se amestece bine gălbenușul cu albușul. Se pune tigaia cu o lingură de unt la foc tare și, cînd s-a înfierbantat untul, se toarnă ouăle bătute. Cînd începe să se întărească, se introduce pe dedesubt un cuțit cu vîrful lat sau se mișcă iute tigaia, ca să nu se prindă omleta. Cu ajutorul cuțitului, se împăturește omleta în trei, după ce s-a pus garnitura dorită și se servește.
Se poate servi cu piure de spanac sau foi de spanac întregi, opărite și înăbușite în unt, roșii înabușite în unt, vîrfuri de sparanghel fiert în apă și tras cu unt, brînză sau șuncă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.