Orecchiette gratinate cu vinete
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 350 g orecchiette (melcișori sau scoici), sare, 2 cepe, 1 cățel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 2 vinete (circa 600 g), piper, 1 cutie roșii decojite tăiate bucățele (circa 400 g), cîteva fire de busuioc (25 g), 150 g mozzarella, 80 g parmezan (sau alt cașcaval) ras.
Mod de preparare: Se fierb pastele al dente în apă cu sare. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în uleiul încins. Se adaugă vinetele tăiate cubulețe, sare, piper și bucățelele de roșii și se lasă să fiarbă aproximativ 8 minute. Se încorporează busuiocul tocat și se mai gustă o dată de sare și piper.
Se încinge cuptorul la 220 grade C. Într-o formă unsă (de budincă), se pun straturi-straturi pastele scurse, legumele și mozzarella tăiată cubulețe, se presară cu parmezan ras și se lasă circa 15 minute să se gratineze.
|