Orez cu ardei și fructe de mare
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 pachet amestec orez cu fructe de mare, 2 ardei grași, 1 ardei capia, 1 lămâie, ceapă verde, 500 g spanac, usturoi, 200 g midii decorticate, 300 ml vin alb, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, 150 g parmezan.
Mod de preparare: Spanacul se curăță, se spală și se rupe în bucățele. Se amestecă bine cu ardeii grași tăiați în felii mari, două linguri de ulei, sucul de la lămâie, o legătură de ceapă verde tocată mărunt, sarea și piperul.
Midiile se pun la fiert împreună cu vinul, un litru de apă, sarea și piperul, se pun într-o strecurătoare și se lasă la răcit.
O legătură de ceapă verde, doi căței de usturoi și ardeiul capia se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiță, se pun legumele toate și se călesc până când se înmoaie.
Se presară amestecul de orez cu fructe de mare, se toarnă o cană de apă și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se condimentează, se adaugă midiile fierte și se mai lasă la clocotit până când orezul este gata.
Se presară busuioc tocat și parmezan ras, se amestecă și se servește imediat cu salata de legume.
La amestecul de orez cu fructe de mare se mai pot adăuga și dovlecei tăiați în cubulețe.
|